Om Nano

Namnet på bloggen är inspirerat av en av mina katter. Katterna heter Chelsea och Alice. Alice kallas generellt för Nano (eftersom hon är den lilla (i skrivandets stund) av de två) samt begreppet nanobryggeri (ett begrepp ibland använt för lokala och småskaliga microbryggerier).  Mer Nano än hemma i köket blir det inte även om man kan göra mindre ”batcher” än vad jag gör.

Jag har hållit på med hembryggning sedan 2011 cirka och försöker hålla det på en lagom nivå. Som med så många andra hobbys handlar det om minst lika mycket logistik och tillpassning som det man egentligen vill göra. Det är inte så enkelt i en lägenhet alla gånger men tack o lov har jag en högst förstående flickvän som dessutom också är intresserad av öl.

Mina riktlinjer med hobbyn är att försöka inte låta det tar för mycket plats. Skala av det som går utan att göra avkall på resultatet och optimera funktion och resultat. Det skall vara smidigt och praktiskt, men inte med det sagt göra det så enkelt det bara går för det. Jag hoppas, om någon läser och intresserar sig, kunna dela med mig av vad jag tycker är viktigt, enkelt, bra och vad jag menar ger resultat och inte. Det kommer troligen variera med tid och inga sanningar är huggna i sten precis och givetvis bara slutsatser och iakttagelser jag själv gjort. Våga dra dina egna om du själv brygger öl eller vad det än är du gör.

Så om jag håller ut med bloggen, någon läser och jag kommer fram till något hoppas jag kunna bidra och inspirera.

Har du några frågor, idéer, vill lära dig mer om något eller har förslag, ölutbyte eller vad det än må vara, hör av dig via inlägg eller mail om inte vi ses.